3 Tips om digitala nätverk för att nå större publik

Att nå en större publik och bygga trovärdighet för en webbplats kan vara utmanande. Med hjälp av digitala nätverk får din webbplats inte bara viktiga tillbakalänkar som ökar din webbplats trovärdighet hos sökmotorer. Det gäller dock att förstå vilka nätverk som skapar resultat. Om du bedriver verksamhet i södra Sverige rekommenderar vi att du kikar på WizNet.

Nedan följer 3 tips om vad du bör tänka på när du väljer vilka digitala nätverk du går med i.

1. Geografi

Om du bedriver en lokalverksamhet bör din webbplats vara med i lokala nätverk. Sökningar på till exempel google tar hänsyn till vart du befinner dig när du gör sökningen. Därför kommer även länkningar till andra organisationer i närheten stödja lokala sökningar.

2. Undvik stora länksamlingskataloger

Google har flera verktyg på plats för att se konstiga artificiella sammanlänkningar. Detta innebär att om du går med i fel typ av nätverk kan Google se detta som sökmanipulation och därav sänka din plats. Att ta bort webbplatsen från dessa nätverk kan därför bli en lång och kostsam process.

3. Content Marketing

Ett bra digitalt nätverk sammanlänkar inte bara aktörer, istället så bedriver dessa egen content marketing för att driva ny trafik. Detta kommer driva trafik både till nätverket och därmed aktörerna som tar del av webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *